Sundhed skal gavne både krop og sjæl

Mange danskere går rundt i en verden, der er mere eller mindre præget af stressfulde hverdage, der ingen ende vil tage. Vi stresser på arbejde, vi stresser, når børnene skal hentes fra skole, og der er måske sjældent tid til mere end bare et par minutters afslapning på en hel dag. Dette er med til at sætte et klart, negativt præg på vores sundhed, hvor alt fra junkfood til netop stress er med til at gøre os mere syge, end hvad godt er. Derfor er man nødt til at sætte fokus på både krop og sjæl, når man skal finde ud af, hvordan et sundere liv kan tage form.

Mere motion giver mere overskud

Selvom det kan virke fuldstændig absurd at skulle finde tid til at motionere jævnligt, når hverdagen i forvejen sejler lystigt derudaf uden skipper ved roret, så er det ikke desto mindre essentielt. Den tid, som man investerer i en god løbetur eller en tur i træningscenteret, giver tifoldigt igen på både vægt- og overskudskontoen. Det gør én i stand til at tabe nogle kilo, mens man får lidt tid til eftertanke, og det er en livsstilsændring, man bliver afhængig af. Vægttabet kan med fordel tage udgangspunkt i en BMI beregner, der kan få klarlagt de – oftest – ærgerlige kendsgerninger, og som kan givet øget motivation til at gøre noget ved sundheden. Her kan energi- og proteinholdige produkter være med til at skubbe yderligere i den rette retning, hvorfor motionen kan få et skud PurePower med på vejen – så er du godt på vej til en sundere livsstil!

Meditation, yoga og selverkendelse giver zen

Hvis du er kommet i gang med at gøre din livsstil sundere, så er det også essentielt, at du retter fokus mod din sjæl. Det kan lyde så metaforisk og mærkeligt, men faktum er bare, at din mentale og kropmæssige sundhed unægtelig hænger sammen. Mange mennesker har f.eks. svært ved at slappe af, hvilket kan udmønte sig i usunde vaner, der er med til at forstyrre den sunde bølge. Her er de klassiske meditationsteknikker et godt skridt på vejen mod et bedre psykisk helbred, og dette kan også kombineres med sjov og udfordrende motion. Her tænkes især på yoga, der giver ro og fred i sjælen, mens pilen kommer til at pege nedad i BMI beregneren. Andre meditationsformer er også meget givtige, og det handler i høj grad om at finde frem til en selverkendelse og selvtillid, der er med til at give sjælen fred. Dermed kan en sund livsstil kombineres med et sundt sind.

Hvor skal tiden komme fra?

Du tænker med garanti, at alle de ovenstående tiltag lyder meget gode i teorien, men hvor pokker skal al den tid komme fra i en tætpakket hverdag? Dette er en helt naturlig tanke, og man er da også nødt til at foretage nogle fravalg for at få et sundere liv på den længere bane. Heldigvis kan langt de fleste tiltag klares senere om aftenen, når børnene er lagt i seng, og det behøver dermed ikke at interferere for meget med livets gang. Selv hvis dette ikke kan lade sig gøre, så er det utrolig vigtigt, at man ikke glemmer sig selv – hvis kroppen og sindet ikke er sundt bliver livskvaliteten mindre!