Stenalderkost – Hvor sundt er det for kroppen?

Stenalderkost er den diet, som også går under navnet Paleo. Denne kost hjælper os tilbage til vores rødder ved at sørge for, at vi spiser den kost, som der blev serveret i vores del af verden for årtusinder siden. Nogen forskning tyder på, at vi i dagens vestlige verden spiser forkert i forhold til hvad der ville være det optimale for vores kroppe, og at det medfører mange livsstilssygdomme, som vi kunne undgå hvis blot vi spiste den rigtige kost.

Hvilke madvarer indgår i stenalderkost – og hvilke madvarer skal undgås?

Når du spiser stenalderkost, så spiser du meget kød, og en del grønt, men det er dog ikke alle slags grøntsager, du må spise. Desuden så indgår der nødder, og nogle forskellige olier og mange forskellige kerner. Du undgår de fleste rene kulhydrater, som man ellers for eksempel kan få gennem kartofler, brød, pasta og ris. Meget af mætheden, du måske almindeligvis får dækket gennem disse fødevarer, skal du derfor have dækket på anden vis, idet du skifter over til stenalderkost.

Hvis du eksempelvis ønsker at komme godt og helt igennem julen, uden at tage alt for meget på, så følg stenalderkosten så godt som du kan, selvfølgelig skal der også være plads til et par æbleskiver, lidt risalamande og juleslik, bare det ikke bliver for meget. Og nu vi snakker om julen, så tjek Gaven-til-ham.dk, et godt sted at finde gaveinspiration til manden der har alt.

Her kommer du i stedet i høj grad til at opnå mæthed gennem proteinerne fra æg, mange typer af kød og helt magre yoghurter såsom skyr og græsk yoghurt, og så fra alle de kerner, du spiser i denne kost. Meget forskning peger på, at stenalderkost har fat på en rigtig fidus, og at denne kost kan gøre dig mere sund. For det første vil du blive fyldt med vitaminer, og desuden vil din krop blive renset ud for for mange ophobede kulhydrater. Din krop vil dermed indeni i højere grad komme til at afspejle, sådan som vi gik og så ud tilbage i tiden, den gang hvor fy-ingredienser som forarbejdede madvarer, færdigretter og slik og andet stads slet ikke fandt plads i kosten hos folk.