Sport er vigtigt for børn

Sport spiller en væsentlig rolle i dit barns liv. Ikke blot fordi motion er godt for kroppen, men også fordi dit barn lærer meget mere end blot spillets regler, når han eller hun begår sig i sportens mangfoldige verden.

Dit barn lærer blandt andet at samarbejde med andre, sætte sig mål, udvikle sig i en proces og planlægge. Desuden udvikler det selvdisciplin og giver kompetencer, der kan overføres til skoleverden.

Heldigvis handler sport ikke kun om at opdrage vores børn til at blive bedre i skolen eller senere have eftertragtede kompetencer på arbejdsmarkedet. Alt det er blot positive sidegevinster. Sport handler først og fremmest om fællesskabet, som sammen med sporten kan skabe en interesse, der lader barnet nærme sig – og gerne overgå – de daglige 60 minutters motion, som Sundhedsstyrelsen har anbefalet.

Sport er desuden vigtigt fordi det lærer børn om sejre, nederlag, dedikation, at lytte (både til instruktør og medspiller). Desuden kan succes fra sportens verden overføres til andre områder i livet, ligesom sport stimulerer både krop og hjerne, hvilket gør det til noget af det sundeste for dit barn.

Hvad skal man vælge?

Mange børn vil vælge deres sport ud fra, hvad de leger og laver i deres fritid og skolen, samt igennem indflydelse fra deres venner (og forældre).

Mange drenge vælger at spille fodbold, da det er den mest udbredte sport i Danmark, og da mange drenge stifter bekendt skab med både sporten og finder idoler fra den professionelle fodboldverden. At mange drenge vælger denne sport, er ikke ensbetydende med, at det er den ’korrekte’. Basketball, håndbold, badminton, svømning, rulleskøjteløb etc. er alt sammen fine alternativer, da det i bund og grund handler om motion. Fodboldfællesskabet er dog bredt og udtalt, hvorfor det er en god sportsgenre til mange drenge – og naturligvis også fodboldglade piger, som ej må forglemmes.

I pigernes univers er sport som håndbold, ridning og gymnastik meget udpræget. Interessen i dyr kan tit være høj, hvorfor heste er interessante dyr at dyrke som sport og hobby. Håndbolden er ofte præget af en stærk dansk håndboldkultur, der blev startet af de alt-vindende Jern ladies, som dominerede den internationale håndboldscene igennem 90’erne.

Dernæst er der gymnastik. Denne idrætsgenre er utrolig god til både drenge og piger. Gymnastikkens verden lader børn blive introduceret til sport fra en tidlige alder – faktisk helt fra den populære tumlingegymnastik og gymnastik for både forældre og børn. Gymnastikken er derudover tilpasset børnenes fysiske kapacitet og består af så bredt et univers, at barnet kan bevæge sig i den ønskede retning. Det betyder, at hvis dit barn foretrækker dans og rytmik, kan han eller hun vægte dette over f.eks. spring og akrobatik. Mange hold har naturligvis fokus på et miks af alle discipliner – og dette foregår naturligvis med dygtige instruktører og inder trygge forhold. Det er med andre ord et oplagt sted at starte.