Sanse-rum vinder frem hos demente og øger deres livskvalitet

Flere kommuner har efterhånden lavet sanse-rum på plejehjem, fordi det har vist sig at have en positiv effekt på blandt andet demente. Ranplay.dk har et stort udvalg af forskelligt Snoezle-legetøj, der er et hollandsk fænomen til stimulering af sanserne.

Snoezelen er et begreb, der har vundet indpas blandt andet på plejecentre rundt i landet. Fænomenet opstod i Holland i 1970’erne og er en sammentrækning af de to hollandske ord ”snuffelen” og ”dozelen”, som betyder ”snuse” og ”døse”. Begrebet henviser tilsærlige sanserum, som findes i mange institutioner og bruges til forskellige pædagogiske og terapeutiske formål som eksempelvis afslapning, sanseintegration samt fysio- og psykoterapi.

Men nu er det kommet frem, at flere kommuner er begyndt at lave sanse-rum med blandt andet bolde og musik på plejecentre, fordi det har en positiv effekt på demente, da det giver dem både ro og mere livskvalitet. Det skriver DR.

Helt konkret er et sanserum fyldt med forskellige elementer som eksempelvis lys-sanse-æg, og lys-sanse-kugler, lysstjerner og terninger med skiftende farver og lysstyrker, lystønder, som også skifter farver, terapi-bassiner i forskellige farver med bassin-kugler og terapi-kugler i valgfrie farver.

Formålet med disse snoezel-rum er altså, at brugerne får en rolig stimulering af sanserne og bearbejdning af sanseindtryk. Du kan læse meget mere om, hvad snoezel er hos ranplay.dk, og hvis du kunne tænke dig at skabe et sanserum enten derhjemme, i dine børns institution, på din arbejdsplads eller på et plejecenter, så besøg Ranplay.dk.