Sådan kommer du i gang med træning på løbebånd 

Du tænker måske, at et løbebånd er for dem, som løbetræner rigtig meget. Det kan også være, at du tænker, at et løbebånd finder man kun i træningscentre. Begge dele er dog helt forkert, for løbebånd er for alle! Det kan være til dem, som bare gerne vil motionere, men som synes, at det er kedeligt udenfor og egentlig hellere bare vil stå foran fjernsynet. Det kan være dem, som har haft en skade og skal genoptrænes. Det kan være dem, som helst bare vil træne hjemme, når de lige har tid. Og det kan være dem, som er ved at træne op til et maraton. Et løbebånd er altså for alle, som gerne vil have lidt motion. Det er godt, når det regner udenfor, og det er let at ændre i terrænet, lige når du ønsker det. Derudover giver det en god bred allround motion, hvor du bruger muskler i hele kroppen, også styrker det konditionen.

Valg af det rigtige løbebånd

Der er meget forskel på prisen på løbebånd, men det hænger også meget sammen med, hvad du skal bruge dit løbebånd til og hvor meget. Hvis du blot træner lidt hver dag, så kan du sagtens nøjes med et løbebånd med en DC-motor. Den kan ikke holde til konstant at blive belastet, men hvis den maksimum bliver brugt et par timer om dagen, så kan den sagtens holde.

Har du mere ambitiøse træningsplaner, så bør du anskaffe et løbebånd med en AC-motor. Hold øje med maskinens tophastighed hvis du gerne vil intervaltræne, og hvis det blot skal bruges som gåbånd til f.eks. genoptræning så vær sikker på, at den kan komme langt ned i hastighed.

Hvis du bor småt, så kan det også være en god idé at vælge et løbebånd, som kan klappes sammen. Det samme gælder, hvis du ofte har behov for at flytte rundt på det.

Invester i et godt produkt

Når du skal ud og investere i et løbebånd, så kan du godt regne med, at pris og kvalitet følges ad. Der kan dog være lidt penge at spare ved at købe løbebåndet på internettet, og her vil du også kunne finde et stort og bredt udvalg af løbebånd, som de fleste almindelige forretninger ikke vil ligge inde med. Vær opmærksom på, om dine fremtidige behov kan ændre sig, så du kan få det med i overvejelserne med det samme.