Sådan kan kondomer bidrage til et mere spændende sexliv

At bruge kondom og at have et fremragende sexliv er ikke nødvendigvis noget, der hænger sammen i de fleste danskeres hoveder – men sandheden er, at denne type prævention sagtens kan fremme dit sexliv.

Først og fremmest får du og din partner en ekstra sikkerhedsforanstaltning. Hvis du eller din partner allerede anvender P-piller, kan kondomet ses som en ekstra beskyttelse, der også beskytter mod sygdomme. Husk, at selvom det er usandsynligt, kan I begge godt blive smittet med en kønssygdom, selvom I kun dyrker sex med hinanden. Derfor er det en rigtig god ting at anvende kondom, da det kan give ro i hjernen, så I begge kan nyde seancen mest muligt.

Bør du prøve forskellige slags?

Hvis du aldrig har prøvet mere end én type kondomer, er du gået glip af rigtig meget. Der er sket en vild udvikling på markedet for dette produkt, og det er snart lettere at nævne de typer, du ikke kan få fat i, end dem, du rent faktisk kan købe online.

Men hvilke forskellige slags findes der så?

Hvilke typer findes der?

Her får du et overblik over hvilke forskellige typer, der findes på markedet:

  • De almindelige
  • De små
  • De store
  • De kæmpestore
  • De bedøvende
  • De smagfulde
  • De rillede
  • De knoppede
  • De lysende
  • … og alle de andre

Der er altså et hav af valgmuligheder, og du kan gøre dig selv og din partner en meget stor tjeneste, hvis du vælger at prøve nogle forskellige. Det kan godt være, at kondomer med knopper og riller ikke umiddelbart lyder som noget for jer, men hvordan kan I vide det, hvis I endnu ikke har turde at prøve det? Det er langt fra farligt, og det kan kun bidrage med noget positivt til jeres sexliv.

Find kondomer, der passer i størrelsen

Inden du køber kassevis hjem af din nye favorit variant, bør du læse lidt om størrelserne. Det er meget vigtigt for din og din partners sikkerhed, at du vælger den helt rette størrelse. Men hvad kan der ske, hvis du ikke gør?

Hvis du vælger et kondom, der er for småt, kan du risikere, at det går i stykker. Herudover kan det være meget svært at få på.

Hvis du vælger et kondom, der er for stort, kan du risikere, at det falder af. Herudover kan kondomer folde/bøje sig, og derved kan der opstå ridser og huller.

Størrelsen betyder altså noget – i hvert fald, når det kommer til valget af kondomer.

Kondomer kan også afhjælpe andre problemer

Som du kan se i listen længere oppe på siden, findes der også bedøvende kondomer.

Hvis du har problemer med for tidlig sædafgang, er det ikke noget at skamme sig over – det er mere normalt, end du tror. I stedet for at skamme dig, bør du gøre noget ved problemet. Hvis du vælger bedøvende kondomer, vil du ofte kunne holde længere tid i soveværelset, hvilket både du og din partner vil sætte pris på.