Sådan hjælper du din veninde, hvis hun har bulimi

Hvis du har mistanke om, at din veninde har bulimi, er det meget vigtigt, at du hjælper hende med at få behandling og komme over det. Hvis hun allerede er i behandling, er der mange gode ting, som du kan gøre for hende, så du kan støtte hinanden igennem behandlingen.

I denne artikel kommer vi både ind på, hvilke tegn du skal holde øje med, hvis du er bange for, at din veninde har bulimi. Vi kommer også ind på, hvordan du kan hjælpe hende til at få et godt forhold til sin krop igen, hvis hun allerede er i behandling for bulimi.

Disse tegn skal du holde øje med i forhold til bulimi

Der kan være mange forskellige ting, som du har lagt mærke til i forhold til din veninde, der giver dig mistanke om, at hun har bulimi. Det kan selvfølgelig først og fremmest være, at du har hørt eller se hende kaste op, når hun har spist. Der er dog også mange andre tegn, som det er vigtigt, at du holder øje med.

Når du har mistanke om, at din veninde har bulimi, er det vigtigt, at du husker på, at hun sagtens kan være normalvægtig, selvom hun har bulimi. Hun behøver altså ikke at have tabt sig meget. Du kan derfor ikke bare slå din mistanke hen med, at hun ikke har tabt sig.

Et andet vigtigt tegn at holde øje med er hendes forhold til mad. Overspiser hun for eksempel nogle gange? Og kaster hun op bagefter? Eller er hun meget hemmelighedsfuld i forhold til sin mad. Det kan være, at hun prøver at skjule de ting, som hun har købt.

Det kan også være, at du har lagt mærke til, at hun deler mad op i godt og dårligt. Det kan også være et tegn på bulimi. Mange bulimikere kaster maden op, når de har spist noget, de anser for at være dårlig mad. Det vil typisk være mad, som de er bange for, vil gøre dem fede.

Sådan får du din veninde i behandling

Det er klart, at du ikke kan tvinge din veninde i behandling, hvis hun ikke ved det. Hvis du har mistanke om, at hun har en spiseforstyrrelse, er det vigtigt, at du tager en stille og rolig samtale med hende først. Gør hende opmærksom på, at du er bekymret for hende, men lad i første omgang være med at tale om behandling, og at det er sygt, det hun gør. Prøv at forstå hende så godt, som du kan. Det kan være, at det er første gang, at hun skal tale om, at hun har bulimi. Det kan derfor være meget svært for hende.

Når du har talt med hende om det første gang, kan du prøve at overtale hende til at gå i behandling. Det kan være en god ide at kontakte nogle professionelle, der til daglig arbejder med folk med spiseforstyrrelser. Det kan give dig nogle gode råd i forhold til det.

Sådan tager du hånd om din veninde, når hun er i behandling for bulimi

Hvis din veninde allerede er i behandling for bulimi, er der flere forskellige måder, som du kan tage hånd om hende. Når hun har bulimi, har hun ofte et helt forkvaklet forhold til sin egen krop. Det kan derfor være rart for hende, at hun får massage. Det kan for eksempel være soul and body massage, der er en meget blid form for massage.

Et godt sted at få denne form for massage er http://desmaamirakler.dk/behandling/soulbodymassage.html. Massagen kan ikke være med til at helbrede din veninde, men den kan være med til at give hende en fornemmelse for sin egen krop igen. Mange med spiseforstyrrelser har svært ved at mærke deres egen krop. De har så meget fokus på det billede, de har skabt af deres krop, at de ikke har særligt meget at gøre med deres fysiske krop.

Når din veninde er i behandling for bulimi, er det generelt vigtigt, at du er der så meget for hende som muligt. Det kan være, at I får en massage sammen, eller bare tager en tur i biografen. På den måde kan hun få tankerne væk fra sin sygdom i et par timer.