Overvej en dermaroller som dit nye hudplejeredskab

Der findes utrolig mange forskellige aggregater inden for hudpleje. Både de klassiske, ”gode gamle” teknikker såsom ansigtsscrub og fugtende, kølende masker og så nyere tiltag såsom laserbehandlinger og hudpleje hos en professionel behandler. Der er nu også kommet en maskine på banen, som man kan investere i og benytte sig af derhjemme, og som er blevet pris som én af de helt store trends inden for den populære hudpleje, nemlig en dermaroller. En dermaroller er lille maskine, som er udgjort af hundredvis af små nåle, der sidder fast på en rulle – deraf navnet dermaroller. Ved således at rulle de små nåle henover ens ansigt – eller hvor end man nu vil behandle sin hud – vil huden blive prikket med huller, ganske små, der vil stimulere ens hud til at begynde at danne nye og fine hudceller. På denne måde vil man altså se, at huden rent faktisk forynges, fordi den danner friske hudceller og dermed får et renere, finere look.

En dermaroller kan hjælpe på mange forskellige typer af hudproblemer

Det er altså blevet utroligt populært at benytte sig af en dermaroller og dét i mange forskellige tilfælde, hvor man kunne tænke sig eller have brug for at udbedre sin hud. Det kan for eksempel være i tilfælde af rynket hud, strækmærker eller den såkaldte ”appelsinhud” – cellulitis – der for rigtig mange mennesker kan føles skæmmende og hæmmende, hvis det er i højere grad, end hvad den gennemsnitlige befolkning i ens aldersgruppe også har. Med en dermaroller kan man altså forsøge sig med at stimulere huden til at danne nye celler, og det vil derfor også skabe en strammere, friskere hud, hvis man er grundig og vedvarende i sin behandling med sin dermaroller. Dermed kan man opnå resultater på dén front. Det er også blevet populært at bruge en dermaroller, hvis man forsøger at bekæmpe uren hud, akne eller kraftige pigmentsforandringer. På samme måde som før beskrevet vil man med en dermaroller kunne stimulere huden til at danne friske celler, der ikke er urene.

Sådan virker en dermaroller – og sådan er den opbygget

Det vil naturligvis være en meget individuel sag, om man føler smerte ved at bruge en dermaroller – hvis man er meget sensitiv, kan det meget muligt mærkes – men man skal ikke lade sig skræmme væk af at høre tale om nålene, eller at man skal rulle dem henover sin hud for at lade dem prikke hul. I virkeligheden er en dermaroller slet ikke så skræmmende, som den måske kan lyde. For det første er nålene som regel lavet af titanium, som er et fint og sikkert materiale at bruge i forhold til sin hud, og for det andet kan man vælge mellem forskellige nålelængder. Hvis man vælger nåle, der ligger i størrelsen 0,2-0,5 millimeter, kan man vide sig på den sikre side, fordi de netop er så korte, at de kun lige nøjagtigt vil prikke hul i det øverste lag af ens hud. Derfor behøver man altså ikke at frygte, at man skal have utrolig mange huller i huden bagefter, eller at det vil gøre meget ondt at bruge en dermaroller.

Husk at rengøre din dermaroller

Når man forsøger at forbedre og at pleje sin hud, er det naturligvis helt og aldeles nødvendigt og grundlæggende, at man skal huske at rengøre sit hudplejeredskab meget grundigt. Derfor er det også meget vigtigt, at man husker at rengøre sin dermaroller, således at man ikke kommer til at sprede bakterier fra for eksempel sin urene hud til næste gang, man bruger den. Det ville ødelægge den gode effekt, som man netop bruger en dermaroller for at opnå. Det kan måske lyd en smule besværligt at skulle rengøre de mange nåle, men i virkeligheden er det slet ikke svært, og det går nemt at hurtigt at rense sin dermaroller – både forinden og efter at man bruger den. Netop for at være på den sikre side i forhold til at sprede bakterier og betændelse, hvis man er uheldig. Man bør vaske sin dermaroller grundigt med vand og sæbe og dernæst benytte en form for desinficerende middel, eventuelt gennem en form for spray, som man kan spraye den med. Man kan også forsøge sig med at koge den, således at bakterierne bliver dræbt.

Del ikke din dermaroller med andre

Som i det ovenstående afsnit om, hvordan man rengør sin dermaroller, så er det også helt essentielt for dens gode effekt og for den generelle hygiejne, at man ikke deler sin dermaroller med andre. Det kan måske synes som en rigtig god og smart idé, at man går sammen med en veninde om at købe maskinen, men det kan virkelig få dårlige konsekvenser for ens hud, hvis man udsætter den for ”smitte” af bakterier og andre urenheder, hvis man er fælles om en dermaroller. Derfor er det bestemt anbefalelsesværdigt at anskaffe sig sin egen. Derudover er det vigtigt at være opmærksom på, at hvis ens dermaroller er meget slidt eller i stykker på den ene eller den anden måde, bør man smide den ud og investere i en ny. Det vil ikke give den samme gode effekt, hvis man bruger en dermaroller, der ikke fungerer optimalt.

Sådan fungerer behandlingen med en dermaroller

Som tidligere beskrevet så skal man anvende sin dermaroller til at, som ordet antyder, rulle henover huden med. De mange små nåle vil som sagt prikke små huller i huden, som vil stimulere huden til at danne friske celler. Man vil muligvis få en smule rødme efter behandlingen, fordi det naturligvis påvirker huden, men det er kun et tegn på, at ens dermaroller har fået fat, og at der er sat gang i stimuleringen af ens hud. Det er meget essentielt, at man passer godt på sin hud bagefter behandlingen, da den naturligvis kan være en smule skrøbelig, og man skal passe på med kun at bruge milde produkter, der renser huden og som ikke vil tilstoppe alle porerne, eller på anden måde gå ind og skade den behandling, man netop har udført med sin  nye dermaroller.