Mindfulness: Vær til stede i det liv, du lever

Selvom vi lever længere end nogensinde, vil nogen nok også mene, at vi lever hurtigere end nogensinde. Det går stærkt ude i virkeligheden. For mange danskere betyder det, at de ender på autopilot i en virksomhed, som skyder fart som et jægerfly. I en verden, som buldrer afsted på den måde, er det nærmest poetisk, at løsningen ligger langt bagud. Løsningen på hvad, tænker du måske? Det går nemlig så stærkt for mange af os, at vi end ikke ænser, at det går for stærkt. Vi engagerer os i så mange ting, at vi er stressede og føler, at vi underpræsterer. Det kræver, at du kigger indad, hvis du gerne vil undslippe de smerter, som den hast og jag medbringer. Det kræver mindfulness. Og hvad er så det mindfulness? Det er et nyt begreb i folkemunde, men det har alligevel spredt sig. Du kan læse mere om mindfulness på http://gyldendalsleksikon.dk/. Det kan være en god idé, fordi roen er vejen til et sundere sind og ro i tankerne.

Gør et holdt og kig indad

I alle de ting, du skal nå, risikerer du at miste dig selv undervejs. Du føler dig måske stresset, men du er ikke engang tæt på en pause, hvor du kan afstresse. Her kommer mindfulness ind i billedet. Men hvad er mindfulness? Meditation. Meditationen tvinger dig nemlig til at kigge indad og se på, hvad dine behov er, og hvad du egentlig vil. Mange oplever først for sent, at deres uendelige jag har ledt dem på afveje i en lynfart. Meditationen gør, at du er til stede i nuet. Ikke i fortiden eller fremtiden. Bare nu. Forskningen siger, at det gør gode ting for din selvopfattelse, holdninger og din adfærd. Du bliver gladere og mere tilpas, og så får du måske dig selv mere med.

Urgammel og uhyre effektiv metode

Meditationen er flere tusinde år gammel, men det er mere relevant end nogensinde. Og så er det tilmed meget let at komme i gang med. Træk vejret. Kig indad. Det er grundsten i, hvad mindfulness er.