Miljøterapeutisk behandling for unge med psykiske vanskeligheder

I dag får flere og flere unge stillet diagnoser. Ofte finder man ikke ud af kernen til problemet, og derved får man tit en recept på medicin, der burde hjælpe en, men det hjælper ikke altid. Der er unge, som har psykiske vanskeligheder, og derfor har brug for behandling, og en behandlingsform der er blevet hyppigt brugt siden midten af 1900-tallet – det er miljøterapi. Denne type behandlingsarbejde er yderst effektiv og samtidig udfordrende både intellektuelt, følelsesmæssigt og ofte fysisk. Lyder det spændende? Så læs mere herunder.

Flere steder at få hjælp

Miljøterapeutisk behandling kan findes flere forskellige steder. Der er eksempelvis aflastningstilbud, hvilket betyder at børn og unge mellem 10 og 18 år, som bor hjemme, kan komme en fast dag om ugen eller hver anden weekend på opholdssteder med særligt uddannet personale. De sørger for, at den unge bliver mødt med åbenhed, respekt og omsorg, hvilket kan give den unge et frirum. Derudover kan unge og børn også opleve socialt samvær med andre, der er i aflastning og derved få nye venner.

Der findes også skoler, som har dagbehandlingstilbud, hvilket betyder, at de er specialiseret i at undervise unge med behandlingsbehov, og de unge får derfor både undervisning og behandling på samme sted. Hvis man har brug for at flytte hjemmefra, så findes der også ungekollegier, hvor man kan bo og have en tilknyttet støttekontaktperson. Det kan også være, at man af en eller anden årsag har akut brug for et sted at bo – hvis det er tilfældet, så er en akut anbringelse en god løsning og varer blot et par måneder.

Få yderligere information om miljøterapeutisk behandling online

Så har du et barn eller en teenager, der har psykiske vanskeligheder, så findes der flere måder at komme i behandling på. Der er aflastningstilbud, dagbehandlingstilbud og akut anbringelse – så lige meget om du har brug for lidt alene tid engang imellem eller bare synes at miljøterapeutisk behandling lyder som en god idé. Så kan du læse yderligere information her og finde ud af, hvad der passer bedst for dig og dit barn.