Metakognitiv terapi er den nye vej ud af kriser

Lider du af depression, angst eller stress? Eller har du søvnløse nætter over konstant tankemylder? Tankemylder og psykiske lidelser nedsætter livskvaliteten gevaldigt. Men der findes en vej ud af mørket! Metakognitiv terapi hjælper dig hurtigt og grundigt på den anden side.

Tænker du for meget over situationer i dit liv, som egentlig ikke burde fylde? Analyserer du på dig selv og på, hvad du gør? Har du konstant dårlig samvittighed over dig selv? Måske du skulle begive dig ud i at prøve metakognitiv terapi i Århus? JA, du læste rigtigt! Nu har du mulighed for at komme ud af dine livskriser, og hvis du bor i Århus eller omegn ligger det nærmeste behandlingssted blot et smutslag væk!

Metakognitiv terapi er en nyere behandlingsmetode, som lærer dig at få kontrol og ejerskabsfølelse over dine tanker og grublerier. Metoden hjælper dig kort sagt med at gribe fat om roden på, der hvor det gør ondt inde i dig. Behandlingsmetoden har vist sig at være utrolig effektiv især til behandling af de fleste psykiske lidelser og problemstillinger.

Metakognitiv terapi skiller sig ud fra andre behandlingsformer, fordi man i modsætning til eksempelvis kognitiv terapi ikke tillægger dine tanker og følelser den store betydning for din trivsel rent psykisk. Ud fra en metakognitiv tilgang er hele idéen netop, at tankernes specifikke indhold ikke spiller en afgørende rolle. Derimod handler det hele om, hvad man stiller op med disse tanker og følelser, der opstår inde i os. Det er din egen respons på tankermylder og grublerier, der spiller en afgørende rolle for dit psykiske ve og vel!

Nogle gange kommer vi til kort her i livet. Det kan for eksempel ske, når vi hele tiden kommer til at overtænke og overbearbejde situationer i vore liv. Vi kommer simpelthen til at tillægge ubetydelige ting for meget værdi og usund opmærksomhed. Denne form for overopmærksomhed kaldes CAS. Det er netop CAS’en, man i metakognitiv går ind og arbejder med og lærer klienterne at få kontrol over.

Kan du nikke genkendende til nogle af disse situationer? Og lyder det som noget for dig at komme til at arbejde med din personlige CAS. Så kunne metakognitiv terapi måske være din vej ud af din livskrise?
Hvis du har lyst til at læse mere om denne behandlingsform, så fortæller psykolog Pia Callesen i denne artikel: https://re-view.dk/ydelser-privat/metakognitiv-terapi/, om hvordan du ved hjælp af metakognitiv terapi kan komme til at leve mere og tænke mindre. Og hvem vil ikke gerne det?