Løb dig til en sundere hjerne og stærk hukommelse

Undersøgelser viser, at ved at motionere, få frisk luft og generelt bare bevæge sig i løbet af en dag, kan være med til at øge din stresstærskel, styrke din kreativitet samt intelligens og ikke mindst forbedre din hukommelse. Altså hermed sagt, at der ikke er nogen dårlig undskyldning for ikke at komme ud og løbe eller gå lange ture i skoven eller ved vandet.

Vil man styrke sin hukommelse og opnå en indre ro, er motion og træning vejen frem. Vores hjerne påvirkes mest af alt af vores livsstil, så er vi fanget i en livsstil, der bygger på usund kost, mange aftaler og pressede tidsplaner, er det med til at sætte sine spor på både krop og hjerne.

Hvordan træner man mest optimalt?

Der findes ingen decideret opskrift på, hvordan man kan træne mest effektivt, for at opnå maksimalt udbytte. Dog er der tidligere blevet draget nogle konklusioner, der er værd at tage med i sine overvejelser om at begynde at træne og motionere lidt ekstra.

  • Din hjerne tæller hvert et skridt, du tager. Lidt motion er bedre end ingenting. Har du ikke halvanden time nede i fitness, kan en rask gåtur med hunden på 10 minutter sagtens være nyttigt. Det handler om at lave noget, som man samtidig synes er sjovt. På med et par behagelige løbetights og mærk forskellen ved at bevæge dig i noget komfortabelt tøj.
  • Styrketræning er ikke alt, også konditionstræning er vigtigt. Al træning har en positiv virkning på din krop og hjerne, men ønsker du en stærk hjerne, giver konditionstræning dig de bedste resultater.
  • Tilfør luksus til din hjerne ved at løbe 45 minutter, mindst 3 gange om ugen. Det er vigtigt, at din puls kommer op.
  • Bliv ved! Fortsæt med at motionere, da de store strukturelle forandringer vil ændre din hjernes arkitektur med tiden. Rom blev ikke bygget på én dag. En løbetur eller gåtur vil tilføre mere blod til hjernen, men det kræver tålmodighed, da det tager tid for hjernen at danne nye hjerneceller, bygge nye, friske blodkar op samt styrke forbindelserne mellem din hjernes forskellige dele.