Kunsten trives på efterskolen

På Bråskovgård Efterskole er kreativiteten i centrum, og materialerne er så utraditionelle at man kan tale om Mixed Media gone wild. Et år på efterskole giver en tryg forsmag på at flytte hjemmefra.

På en kreativ efterskole i Jylland, smukt beliggende nær skov og hav mellem Horsens og Vejle er der frie udfoldelses-muligheder på KreaLab-linjen. Eleverne prøver kræfter med alt fra lynhurtige projekter og kreative benspænd til de større projekter, der gennemarbejdes over en længere periode.

Formålet er at udvikle og stimulere elevernes kreativitet, og at give fornemmelse for mange forskellige materialer. Eleverne udfordres også på valg af materialer, for eksempel med benspænd hvor der stilles en opgave der sædvanligvis løses på en bestemt måde, og så fjerner man den ‘sædvanlige måde’, så eleverne positivt tvinges til at tænke ud af boksen. Der stilles også opgaver der skal løses på 5 minutter, på Bråskovgård Efterskole kalder de det for ‘5 minutes crafts’. Idéen med dette er at lade hænderne arbejde, der er ganske enkelt ikke tid til nogen tilbundsgående analyse, og lade eleverne blive overraskede over sig selv når de så at sige tvinges til at handle hurtigt, ved at trække på deres intuition og første fornemmelser og instinkter. Det er en overraskende hurtig og effektiv måde at lære både materialer og sig selv at kende på.

Frihed til at udvikle sin individuelle kreativitet

Den kreative linjes navn er KreaLab og det er ingen tilfældighed. I et Kreativt Laboratorium er der netop plads til eksperimenter, og til at svarene aldrig er givne eller fastlagte på forhånd.