Kom igennem vinteren uden at få en vinterdepression

Der er rigtig mange der lider af depressioner om vinteren, det skyldes ofte mangel på sollys og at vi ikke er lige så fysisk aktive om vinteren. I de rigtig kolde vintre sidder vi ofte bare derhjemme under et tæppe og ser en god film, men vi kommer slet ikke ud på samme måde som vi gør om sommeren.

Små oplevelser kan gøre forskellen

Planlæg din vinter sådan at du kommer ud og oplever så meget som muligt. Det kan være en kortere rejse sydpå som lige deler vinteren op og ikke gør den alt for lang og monotom. Det kan også bare være små oplevelser her i landet, det kan være et wellnessophold med massage og pleje for krop og sjæl. Det kan også være et kursus hvor du lære noget nyt eller måske noget helt andet. Lider dine forældre af vinterdepressioner, så giv dem en lille oplevelse, du kan finde oplevelser til mor her og til far her.

Få en lysterapilampe

Sidder du meget og arbejder og får du ikke nok lys, så kan det gøre dig mere deprimeret, en lysterapilampe er designet til at give dig en form for lys som gør dig gladere og det bliver dermed nemmere at komme igennem vinteren. Det er en billig investering som kan gøre den helt store forskel.

Vær aktiv

Det er ikke altid lige sjovt at være aktiv om vinteren. Hvis det er koldt udenfor og der ligger sne og sjap, så skal man virkelig hanke op i sig selv for at finde løbe skoene frem og komme afsted. Det er bestemt ikke nemt, men ofte er det bare den bedste form for medicin. Så kom afsted, løb eller gå en lang tur og få noget ny energi ind i kroppen. Der er ikke noget bedre, du vil bagefter takke dig selv for at du ikke bare lagde dig på sofaen.