Implementering af den nye persondatalov – få styr på dine personfølsomme data

Databeskyttelsesforordningen står til at omfatte alle de aktører, der enten indsamler eller behandler persondata. Dette er en meget bred definition, som med stor sandsynlighed også omhandler din virksomhed. Dette betyder, at i kraft af denne nye persondatalov, så står din virksomhed sandsynligvis overfor en potentiel omstilling. Dette betyder undervisning i håndtering af personfølsomme data og rådgivning til, hvilke foranstaltninger der skal opstilles. Dette klarer man dårligt nok selv – det fordrer brugen af en advokat med ekspertise.

Først og fremmest er det dog vigtigt at få styr på, hvilken størrelsesorden omstilling der er tale om. Dette kan ske igennem en dataflowanalyse.

Professionel bistand til dataflowanalyse

Hvis du søger juridisk assistance til denne omstilling, så vil en dataflowanalyse være det første skridt. Her vil du få fastlagt det specifikke omfang af personfølsomme data, som cirkulerer rundt i din virksomhed. Der er nemlig stor forskel mellem virksomheder på, hvor meget denne data bruges. Derfor vil der være varierende behov for omstilling fra branche til branche og virksomhed til virksomhed.

Når dette dog er overstået, så står du overfor den reelle omstilling, som beskæftiger sig med forskellige forhold.

Omstillingens omfang

Som nævnt ovenfor, bestemmes omstillingens omfang først og fremmest af resultatet af dataflowanalysen. Omstillingen behøver ikke at gå udover, hvad der er nødvendigt. Når du får juridisk hjælp til denne omstilling, så inkluderer den dog blandt andet undervisning til medarbejderne, udvikling af sikkerhedsforanstaltninger, oprettelsen af en manual og diverse workshops. Alt dette er med til at styrke dig og dine medarbejderes kompetencer til at håndtere de følsomme data, samtidigt med at der skabes retningslinjer for, hvad man skal gøre, hvis tingene går galt.

Det er essentielt at få styr på dette, da konsekvenserne for at overtræde disse regler kan være dødsstødet for mange virksomheder. Sørg derfor for at få styr på omstillingen til den nye persondatalov snarest – få hjælp fra en advokat med ekspertise.