Hvad sker der når mænd bliver ramt af en krise?

Mænd kan også blive ramt af kriser, selvom de måske tit selv synes de er supermænd. Nogle meget normale kriser mænd især bliver ramt af, er såkaldte midtvejskriser.

Midtvejskriser kommer ofte ved skelsættende alder i ens liv. Det kan være når man fylder 30 eller 40, måske 50, hvor mange mænd får den her store depression som også kan klassificeres som midtvejskriser.

Hvordan føles en midtvejskrise

En midtvejskrise kan føles lidt som en depression. Rigtig mange får den her følelse af, at have mistet glæden ved livet og alle de ting man plejede at kunne lide at lave, samt glæden ved at være sammen med familie, venner og lignende. Ens nærvær forsvinder fuldstændig, og det er umuligt at det ikke kommer til at nogle problemer på hjemmefronten, når man render ind i en sådan krise. Partneren og børnene kommer til at mangle dit nærvær i samme grad som tidligere, og der vil opstå nogle gnidninger.

Manglende glæde

Glæden er også noget af der forsvinder ved en midtvejskrise. Ting der før gav glæde og gjorde dig lykkelig, virker pludseligt ligegyldige og du finder ikke glæde ved de samme ting længere.

Fremtiden ser pludselig dyster ud, og man har svært ved at finde udviklingen i nogle af de ting man gør. Der er mange ting der indikere at man er på vej i en krise, og når sådanne ting indtræffer er det vigtigt at kunne

Når man har identificeret nogle af disse ting, og ved man er på vej ud i en krise, er det vigtigt at vide hvilke ting der kan få krisen til at forsvinde – og på den måde gøre en glad igen.

Der er flere tiltag man kan gøre, når man gerne vil tilbage til sit gamle jeg.

Først og fremmest er erkendelse super vigtigt. Det er meget vigtigt at man erkender, at man har et problem. Erkendelse er første step til at kunne gøre noget ved det, og er derfor essentielt hvis man vil ud af sin krise.

Alt for mange forbliver for længe i samme stadie, fordi de har svært ved at erkende over for sig selv at der er noget galt.

En anden stor del er at kunne acceptere sig selv. Det kan være en svær og hård proces at kunne acceptere sig selv som man er og hvad man har opnået og ikke hele tiden spejde efter de store umulige drømme. Først når man har accepteret sig selv, kan man kravle ud af det hul man har fået sat sig selv i krisen.