Hvad skal man kigge efter for at finde et godt opholdssted for unge med fysiske eller psykiske problemer?

Der er mange forskellige grunde til, at et barn eller en ung skal anbringes på et børne-ungecenter. Det kan måske være, at barnet eller den unge har nogle fysiske problemer, der gør det svært for barnet eller den unge at komme igennem en normal hverdag. Det kan også være, at barnet eller den unge har nogle problemer med det psykiske, der selvfølgelig også kan have store konsekvenser for barnet eller den unges hverdag. Uanset, om problemet er fysisk eller psykisk, så kan det være godt for barnet at komme på et børne-ungecenter, der kan tage sig godt af barnet eller den unge. Her kan du finde sådan et opholdssted for unge med problemer.

Gode eksempler på problemer, der gør, at det nok er bedst for barnet at blive anbragt på et opholdssted for unge

Der er flere forskellige problemer, der kan være årsag til, at barnet helst skal anbringes på et børne-ungecenter. Herunder vil du finde en liste over forskellige problemer, både fysiske og psykiske, som et barn eller en ung kan have, hvor det nok er den bedste løsning at sende dem på et børne-ungecenter:

  • Offer for overgreb. Hvis den pågældende har været offer for et overgreb, kan det være godt for personen at komme på et børne-ungecenter.
  • Børn og unge med misbrugsforældre.  Det kan være meget godt for den pårørende at komme væk fra et dårligt hjem, og få hjælp til at komme fremtiden i møde.
  • Børn og unge med neurologiske forstyrrelser såsom ADHD, Tourette, ADD, OCD osv. Hvis barnet eller den unge er diagnosticeret med den slags forstyrrelse, kan det være godt for barnet eller den unge at komme væk fra den barske hverdag.

Læs mere om NBU her, hvis du gerne vil vide mere om sådan et børne-ungecenter.