Hvad gør jeg, hvis mit barn har det svært?

Det er aldrig nemt at stå på sidelinjen, når ens barn har det hårdt. Det gør ondt, og påvirker én meget. Og i Danmark er der desværre en tendens til, at flere og flere unge bliver stressede og deprimerede. Det er ikke let at være ung i Danmark, da der stilles rigtig mange krav til én. Samtidig er den unge i en periode, hvor han/hun er ved at finde sig selv. Denne selvudforskning gør, at dit barn er ekstra skrøbeligt. Selvom du gerne vil hjælpe til, så er det samtidig en periode, hvor dit barn er i gang med en løsrivelsesproces. Derfor er det ikke altid, at dit barn har lyst til at snakke om de ting, der plager han/hun.

Det er vigtigt at snakke om tingene – med de rigtige mennesker på det rigtige tidspunkt

Mennesket er et socialt væsen. Vi har brug for andre mennesker, ellers bliver vi sindssyge. Den psykologiske forskning viser også, hvordan samtaleterapi er en bærende terapiform, der er holdbar i længden. Uanset hvad der end måtte plage dit barn, er det altså vigtigt at snakke om tingene. Men det er derimod utrolig vigtigt, at det bliver med en person, der forstår dig og dit barns situation. Her kan en familierådgivning være en rigtig god idé.

Hvordan hjælper en familierådgivning?

Som sagt er vi mennesker sociale væsener. At blive misforstået eller gå med tingene alene, gør ondt. Faktisk er det videnskabeligt bevist, at sociale problemer gør ondt på samme måde som fysiske smerter – det aktiverer de samme centre i hjernen. Derfor er det altså utrolig vigtigt, at gøre noget for dit barns psykiske helbred. En familierådgivning kan hjælpe dig og dit barn til bedre at forstå hinanden, og samtidig hjælpe dig til at tackle fremtiden. Base2´s familierådgivere holder til i København og Bornholm, og er klar til at hjælpe dig.