Husk din mentale sundhed – den er mindst lige så vigtig som den fysiske

Sund kost og jævnlig motion er to elementer, som er vigtige i en sund livsstil. Det er der ingen tvivl om. Men den fysiske sundhed hænger i det store hele sammen med den mentale sundhed. Både den fysiske og den mentale sundhed skal følges ad, før du får det bedste resultat.

Find en naturlig balance i kroppen

Når man snakker mental sundhed, vil du ofte høre yoga i relation hertil. Det er en træningsmetode, som får afspændt kroppen. Samtidig får du ro, da træningen fokuserer på vejrtrækningen. Og det er noget, som du kan tage med dig ud i hverdagen.

Til yoga lærer du, hvordan du skal trække vejret. Selvom det kan lyde som det mest naturlige i verden, trækker mange ikke vejret ordentligt. Mange trækker vejret overfladisk og lader det ikke komme helt ned i lungerne. Og det har betydning for måden, du håndterer hverdagen på.

Yoga kan du træne derhjemme eller i et træningscenter. Det er desuden godt for dig, som lider af stress. Hvis du har brug for mere viden om stress, kan du her læse om et foredrag om stress.

Social sundhed

I forlængelse af god mental sundhed kommer også den sociale sundhed. Det giver os noget at være omgivet af andre mennesker. Selvom vi alle har forskellige sociale behov, er det vigtigt at få opfyldt de sociale behov. Du må ikke underkende betydningen af den sociale sundhed – heller ikke hvis du er en introvert person.

Hvis du dyrker yoga, kan du bruge dine vejrtrækningsøvelser, hvis du bliver udfordret i en social sammenhæng.