Her er de mentale og fysiologiske fordelene ved spinning

Der er rigtig mange fordele ved spinning; både når der tænkes på det fysiske men ikke desto mindre også det mentale plan. At dyrke motion er rigtig godt for vores velvære. Når vi bruger kroppen og musklerne, så udløses der en række hormoner i kroppen, der kan virke forløsende, befriende og glædesbetinget.

Adrenalinen giver et lækkert boost til selvværdet, man mærker kroppen blive stærkere, og endorfinerne, der også udløses under motion, frembringer en følelse af glæde og tilfredshed, Man føler nemt, at det mentale jeg er i meget bedre balance, når man dyrker motion og derved kommer af med affaldsstofferne i kroppen og i sindet.

Ud over at være med til at skabe god energi, glæde, frihed i sindet, så hjælper en spinningcykel naturligvis også på kroppens sundhed. En spinning cykel er designet til at få pulsen op. Man styrer selvfølgelig helt selv tempoet, men det er der, hvor pulsen stiger og åndedrættet bliver hurtigere, at der sker en markant fysisk udvikling i kroppen. Spinningtræning har lidt samme sundhedsmæssige aspekt som kondicyklen og løbebåndet.

Spinning i fitnesscentret eller hjemme i stuen?

Når man træner på en spinningcykel, så er det en god idé at anvende et spinningprogram. På den måde, så har man et mål, når træningen påbegyndes. Dette kan for mange virke mere konkret og motiverende i forhold til blot at køre derudaf. Man skal huske på, at spinning ikke nødvendigvis er lig med en masse personer, der tramper rundt i pedalerne side om side i fitnesscenteret. Spinning kan lige såvel foregå hjemme i stuen, hvor man er helt alene om at træne.

Det er ikke alle, der bryder sig om fitnesscentrene, men som stadig gerne vil lave spinning træning, og så er det jo et oplagt valgt at anskaffe sig sin egen spinningcykel, som kan stå til rådighed alle døgnets 24 timer, i privaten. Mange danskere har også en meget travl hverdag, hvorfor det kan være svært at finde tid til at køre i træningscentret.

Det kan også for mange have den uheldige effekt, at man finder på dårlige undskyldninger for at springe træningen over. Det kunne eksempelvis være fordi det regner, og man ikke gider udenfor, eller man hellere vil se sin yndlingsserie. Når man har træningsudstyret i hjemmet, så er det lidt nemmere at tage en halv times træning mens lasagnen er i ovnen.

Det betaler sig at købe en spinningcykel

Tænker man på prisen på en spinningcykel, så skal man huske på at veje det op mod de månedlige kontingenter til fitnesscentret. Så går der pludselig ikke så lang tid, før spinningcyklen har tjent sig selv ind igen. Der er nogle ganske basale funktioner, der er relevante, når man anskaffer sig sin første cykel. Vær opmærksom på at modstanden i pedalerne kan ændres og så skal sædet naturligvis være komfortabelt at sidde på, så det altid er en fornøjelse at træne.

Vil man gerne have en af de bedste spinningcykler på markedet, så vil det være en god idé at læse en ”bedst i test”, så man er sikker på at få den spinningcykel, der klarer sig bedst på ens ønskede parametre.

Kilde: https://kondition.dk/spinningcykel-test-bedste-spinningcykel/