Gode råd til at opnå psykisk sundhed

Har du det med at køre dig selv ned mentalt og har svært ved at komme op igen? Så er du ikke den eneste. Et utal af mennesker har det ofte mentalt dårligt med sig selv og tager kun vare på deres mentale sundhed når skaden er sket. Der er mange måder hvorpå vi kan styrke vores mentale sundhed. Her får du nogle gode råd til hvordan du kan gøre det.

Find ro i kroppen og vær til stede

Vi har tusindvis af tanker hver dag og lang størstedelen af tankerne er ubevidste og bunder sig i vaner, og derfor gentager de sig hver dag. Det kan hjælpe at sætte sig ned hver dag i nogle minutter og lukke øjnene og fokusere på dit åndedræt ved at tage tre dybe vejrtrækninger. Når der dukker tanker op, så observer dem. Accepter at de ubevidst kommer, og vend fokus tilbage på dit åndedræt. På denne måde får du skabt en mental ro og er bevidst om dine ubevidste tankemønstre.

Forsøg også at lave åndedrætsøvelsen om morgenen inden du står op. Tag tre dybe vejrtrækninger når du vågner om morgenen for at nulstille dig selv, og dermed gøre din krop og din hjerne klar at du nu går fra søvnstadiet og til det vågne stadie. Gør det også når du befinder dig i stressende situationer i løbet af dagen og du lige har brug for en pause. Fokuser på at være glad for at du er til stede og at det nok skal gå.

Når du så er i situationer hvor der ikke er tid til at lukke øjnene og fokusere på åndedrættet, så sørg i stedet for at være til stede. Fokusér på hvor du er lige nu. Nogle gange kan man sidde i en samtale med et andet menneske, imens tankerne er et helt andet sted. Ret din fokus tilbage til nuet og fokuser på det der foregår lige nu. Taler du med en person, så giv vedkommende din fulde opmærksomhed.

Hav det godt med dig selv

Sig en god ting om dig selv hver morgen. Det kan både være en god gerning, eller en positiv ting ved dit udseende. Det resulterer i at din hjerne lige så stille vænner sig til at være opmærksom på alle de gode ting ved dig selv.

Hold op med at sammenligne dig selv med andre hele tiden. Sammenligningerne ender næsten altid med at du tænker at de andre er bedre, sjovere, pænere og klogere end dig selv. Specielt når du browser igennem de sociale medier, hvor folk konstant ligger glansbilleder op af dem selv.

Acceptér at du, ligesom alle andre, laver fejl. Du er langt fra den eneste der laver fejl.

Ændre det der er nødvendigt

Hvis du har sider ved dig selv som du slet ikke kan lide, så er der en mulighed for at lave om på dem. Hvis der er noget ved din personlighed du ikke kan lide, så prøv at lave om på det. Oftest kommer det automatisk jo bedre dit selvværd bliver.

Hvis du har noget ved dit udseende, som du slet ikke kan vende til noget positivt og noget der bringer dig ned hver dag og går ud over din lykke, er det en mulighed at få lavet en kosmetisk operation. Cerix laver mange forskellige slags kosmetiske behandlinger, som kan hjælpe dig af med dine største bekymringer.

Hvis det eventuelt er fordi du er ked af din næses form og det samtidig er noget der giver dig besværligheder ved at trække vejret ordentligt, som følge af en skade på næsen, er det muligt at få lavet en skæv næseskillevæg-operation, som kan hjælpe på dette.