Forbedr din mentale sundhed med mindfulness

Det handler om at få det bedste ud af livet. Det gør det for os alle, og derfor bør vi til hver en tid gøre alt for at sikre de bedste betingelser for os selv. Det er faktisk noget at det vigtigste for os alle. Mindfulness kan være dét, der gør forskellen for os, og netop derfor er der også flere og flere, der har fået øjnene op for det. Det er naturligvis ikke uden årsag. Mindfulness kan øge livskvaliteten, og det kan give mere glæde i hverdagen. Det er noget, alle bør interessere sig for. Et mindfulnesskursus er desværre ikke gratis, men det kan være en vigtig investering i din mentale sundhed og balance. Overvejer du at låne penge til et forløb, kan du sammenligne og finde det billigste lån på Monni.dk, så du ikke ender med økonomiske problemer i stedet. Du kan allerede i dag undersøge de muligheder, du har.

Hvorfor mindfulness?

Det er sikkert et godt spørgsmål for mange, hvorfor mindfulness er blevet så populært, men det er det netop fordi, at det har ændret livet for så mange mennesker. Ikke bare her i Danmark, men faktisk verden over. I Danmark er vi godt med, når det kommer til dette område, og det betyder blandt andet, at flere virksomheder har indført mindfulness i hverdagen for deres medarbejdere. Det sikrer bedre psykiske vilkår og mindre stress, men det giver også en øget glæde i hverdagen. Det er ikke alle, der er så heldige, at arbejdsgiveren har mindfulness på skemaet, men det betyder ikke, at man dermed skal snyde sig selv for det. Med mindfulness bliver man bedre til at være i nuet og tage tingene, som de kommer, og man vil kunne lindre stress, bekymringer og andre psykiske og fysiske belastninger. Mindfulness kan, med andre ord, være med til at ændre ens liv til det bedre.

Hvor finder du et mindfulnesskursus?

Den dag i dag findes der et stort udbud af mindfulnesskurser derude, og det handler om at finde et, der er af god kvalitet. Hvis man går efter det, der hedder MBSR, vil man være sikker på at få et kursus, der lever op til alle tænkelige krav. Her er kursusdeltageren i højsædet, og på hvert kursus er der ikke mange deltagere. Det betyder, at der er både ro og rummelighed omkring et kursus, og at man samtidig kan lære de andre at kende, som også deltager. MBSR forløber over 8 uger, og i løbet af disse uger vil man kunne lære sig selv bedre at kende, og man vil samtidig få mere ro og overblik over sit liv. MBSR findes overalt i landet, og hvis man er heldig, kan man også finde et kursus i nærheden af, hvor man bor. Der er størst mulighed for et MBSR-kursus i landets store byer, men i rigtig mange af de mindre byer bliver kurset også afholdt. Derudover findes også mange andre former for mindfulnesskurser, og selv på aftenskole findes der muligheder for at deltage i et kursus. Der er også flere steder i landet, hvor det er muligt at deltage i et weekendkursus, der sætter fokus på mindfulness.

Hvor meget koster et mindfulnesskursus?

Det er naturligvis ikke gratis at deltage i et mindfulnesskursus, men det er jo ikke det, der skal afholde en fra at deltage, da det netop kan gøre en stor forskel for ens livskvalitet. Det er meget forskelligt, hvad det koster at deltage i et kursus, men hvis man vælger at deltage i et 8-ugers MBSR-kursus, så kan det fås ned til 4.600 kr., alt efter hvor i landet, man ønsker at deltage. Et enkelt weekendkursus kan koste helt ned til 1.600 kr. Det er blot om at finde det kursus, man ønsker at deltage i, og derefter kaste sig ud i det. Uanset hvem man er, har man alt at vinde!