Find den elcykel som passer til dig

Elcykler bliver fortsat mere og mere populære i dag. En elcykel er perfekt til dig som skal cykle langt, som ikke vil tage bil – men som alligevel ikke vil gøre alt arbejde selv. Denne form for cykel er altså en gylden middelvej, hvor du ikke behøver at møde storsvedende op til dit arbejde eller din skole. Der findes en del forskellige former for elcykler, da fortsat bliver mere populær.

Der er ingen skam i at få lidt hjælp til benene! Læs videre, og lær hvordan du skal finde den perfekte elcykel, og på den måde komme nemmere frem.

Hvad er en elcykel egentlig?      

En elcykel er egentlig blot en almindelig cykel, hvor der er påmonteret en hjælpemotor, som kan være nyttig hvis du skal cykle langt, og især når du skal op ad stejle bakker. En elcykel har helt enkelt tre komponenter, som holder den i gang: En motor, et batteri og et elsystem.

Prisen på en elcykel ligger typisk på 7000 kr – 12.000 kr. Dette kan helt klart betale sig, da batteriet kan køre i lang tid, og at den desuden er billig at oplade.

En populær elcykel er fx Gazelle elcyklen. Gazelleelcyklen er et hollandsk mærke som er ved at vinde frem i forskellige dele af verdenen. Det er en kvalitets elcykel, hvor du kan være sikker på, at du får hvad du betaler for.

Vær god ved miljøet – tag elcyklen

Hvis du er vant til at tage bil eller offentlig transport, er det helt klart en positiv ændring at skifte til en el-cykel. Elcyklen er batteridrevet, og har derfor ikke noget CO2 udslip. Gør dine medmennesker og miljøet en tjeneste, og tænk over hvor hensigtsmæssig din foretrukne transportform er.

Du kan din elcykel til en start, på en mere miljøvenlig levestil. Her kan du bl.a. leve mere kostmæssigt miljøvenligt, såsom dit indtag af kød. Du kan også overveje dit generelle forbrug, og spare på fornødenheder såsom plastik og flyrejser.

Husk også cykelhjelmen

Skal du investere i en elcykel, så bør du også købe en cykelhjelm med i købet. Der sker mange uheld i trafikken, hvorfor du bør være på den sikre side. Vi kan ikke anbefale nok at du bør anskaffe en cykelhjelm til dig selv, og ikke mindst en cykelhjelm til dine børn.

Forkæl dig selv med en elcykel

At købe dig selv en elcykel, er at give dig selv en gave i hverdagen. Du kommer ikke til at overanstrenge dig selv på uoverskuelige bakker. Samtidig giver du dig selv gaven af, at have en god samvittighed i form af, at du er god ved miljøet. Det er vigtigt at forkæle sig selv, og vise sig selv, at ens slid og tid er værd at bruge penge på. Giv derfor dig selv en værdifuld gave, i form af en elcykel og måske en gazelle elcykel

Med en elcykel kan du også gøre uoverskuelige cykelture til overskuelige. Brug derfor ikke udelukkende din nye elcykel til et transportmiddel, men ligeså til en hobby.

Artiklen er skrevet af Nicolai