Få psykologhjælp online

Danskerne lever en mere stressende hverdag end nogensinde før. Med dette kan der opstå udfordringer i ens hverdag, som man måske ikke har nogen man føler man kan snakke med om, eller man generelt måske ikke har tiden til at mødes med nogen og snakke om det. Hvis man går med nogle udfordringer, som man har brug for at få snakket om, kan man bruge muligheden der omhandler et online psykologhjælpsforløb, hvor man har mulighed for at gøre sig brug af det hjemmefra. Læs med her.

Hvem er We Care?

We Care er en online psykologisk klinik, hvor de hjælper med psykologsamtaler, online på din mobil, telefon eller computer. Deres vision lyder på at gøre psykologhjælp mere tilgængeligt for alle de travle danskere, der hele tiden er på farten. Dette tilbydes både for dem, der allerede får hjælp og til dem, der af forskellige årsager ikke får psykologhjælp, selvom de har et behov.

Hvad kan de hjælpe med?

Online psykologhjælp er ligesom alt andet psykoterapi i større eller mindre grad det samme som fysisk, dette foregår bare gennem internettet. Det betyder så, at denne slags terapiform kan foregå på forskellige enheder som; tablet, smartphone, computer, lige præcis det sted der passer en. Der forskellige begreber for et online forløb, ser du nedenfor.

Internetbaseret terapi

E-terapi

I-terapi

Teleterapi

E-counseling

Online terapi

Online psykologbehandling

Online psykologisk rådgivning

Online terapi kan f.eks. være over video, hvor man vælger at mødes med din psykolog ansigt-til-ansigt. Det kan også være på skrift igennem en chat, hvor man skriver med sin psykolog enten tidsforskudt. Det kan enten være live eller hvor man svarer når man nu har tid.

Fordele og ulemper

Der forekommer forskellige fordele og ulemper ved onlineforløb som disse. Fordelene lyder blandt andet på, at det er meget mere fleksibelt og man kan få den hjælp man har behov for, når det passer en. Derhjemme eller når man er på farten. Dette er nødvendigvis ikke et forlød, som alle personer vil foretrække, for at udrede deres udfordringer. Nogle vælger online forløb fordi de som regel ikke kan få den ønskede tid i klinikkens åbningstid, bopæl i udlandet, udfordringer med at komme ud ad døren, problemer i at begå sig sociale sammenhænge, tabubelagte udfordringer m.m. På den måde kan man ramme personer, som måske ikke ville tage imod hjælp førhen, men føler sig mere tryg i deres eget hjem, bag en skærm.

Dette skal derfor ikke lyde som om det er den perfekte form for alle. Det er det kun for nogle, og derfor har de valgt at udvikle det. Der er stadig mange personer der ønsker at møde op og få snakket sammen, når man er sammen i samme lokale.

Ulempen kan nemlig være at man kan komme til at føle sig overset eller ikke bliver hørt på den rigtige måde, når det foregår online.

Men generelt via denne behandlingsform, kan det være med til at sørge for, at endnu flere med et behov for psykologhjælp kan få det online. Læs meget mere om online psykologbehandling lige her. Der er flere end man tror, som går og har brug for hjælp.