Få en bedre nattesøvn med kapok

Føler du dig træt når du vågner om morgenen? Også selvom du egentlig har sovet de anbefalede timer? Måske skulle du kigge nærmere på hvordan dit sovemiljø er indrettet. Der er faktisk ikke meget, der spiller større rolle for vores helbred, end vores nattesøvn. Med dyner og puder af kapok, kan man forbedre betingelserne for en god nats søvn betydeligt.

Materiale med mange fordele

Kapok er et økologisk og allergivenligt naturprodukt, som bruges til fyldmateriale i dyner, puder og madrasser. Fordelene er utrolig mange ved dette materiale, sammenlignet med dun eller syntetisk fyld. En af fordelene er selvfølgelig at det er et naturmateriale, men til forskel fra dun, er her ingen dyr der lider under produktionen. Dun har også den ulempe at du risikerer at vågne kold og svedig om morgenen. Her har kapok nogle helt andre egenskaber. Syntetiske dyner er heller ikke ligefrem det bedste at sove i. Naturens egne materialer er altid at foretrække, når man vil sove godt.

Men hvad er kapok?

Kapok kaldes ofte silkebomuld, og det er der en god grund til. Det er en naturfiber, som har en silkeblød overflade. Fibrene udvindes fra frøkapslerne på træet Ceiba Pentranda, som vokser vildt i Syd- og Centralamerikas tropiske regnskove. Desuden høstes kapok også i Vestafrika og Indien. Træet, som kan blive op til 70 meter højt, kan give op til 2 kilo kapok fibre, og det er ikke så lidt. Kapoken er nemlig ultralet, da den faktisk primært består af et luftigt hulrum, omgivet af et tyndt lag voks. Deraf den isolerende egenskab som er så vigtig i en god dyne. Endvidere er kapoken ekstremt allergivenlig, da den er naturligt resistent overfor skimmel og pesticider.

Farvel til dårlig nattesøvn

Eftersom kapokens fibre består af ca 80% luft er det et ekstremt let materiale. Dertil har det gode termiske egenskaber, hvorfor det er utrolig behageligt at sove med. Kapok er åndbart og fugttransporterende og ledes væk fra kroppen, så man aldrig mere behøver at vågne med den klamme fornemmelse af en fugtig dyne, eller nattøj, der klæber til kroppen. Og som om det ikke var nok af det gode, kan husstøvmider heller ikke overleve i kapok. Når du først har fået øjnene op for dette fantastiske materiale, behøver du heller ikke at begrænse dig til en dyne. Der findes også puder og madrasser i forskellige udformninger.

Mange gode grunde til at vælge kapok

Kapok er således det helt oplagte valg, når der skal købes dyne, pude og madras til den nyfødte. Der findes madrasser der passer til både barnevogn og babysenge. Men alle vil have glæde af at sove med kapok, uanset alder. Og døjer man så ovenikøbet i forvejen af dårlig nattesøvn, ja, så er der intet at tabe ved at prøve dette fantastiske materiale. Når du køber en kapokdyne, støtter du også en økologisk og bæredygtig produktion, samt bevarelsen af regnskoven. Kapoktræerne fældes nemlig ikke, men frugterne kan høstes år efter år, og skaber desuden gode arbejde til lokalbefolkningerne.

Kilde: https://liams.dk/kapok