Få den rette hjælp til behandling af angst

Helt op til hvert femte menneske lider af angst. Angst er en helt normal forsvarsmekanisme, der tager kontrollen, når din krop oplever fare. Angsten bliver en reel lidelse, når din krop reagerer på en situation, der almindeligvis ikke udløser angst.

angstbehandling aarhus

Har du angst?

Angst kan være et stort problem for det enkelte menneske. Især panikanfald og svedeture forårsaget af angst kan gøre det svært at fungere optimalt i sociale sammenhænge.

Angst kan dermed være skyld i, at livskvaliteten hos den angstramte er betydeligt ringere i forhold til, hvordan den kunne være.

Mennesker kan opleve angstlidelsen på mange forskellige måder, men typiske symptomer er anspændthed, hjertebanken, kvalme og rysten. Nogle angstramte oplever desuden kvælningsfornemmelser og en følelse af, at deres luftveje bliver blokeret og derfor ikke kan trække vejret ordentligt. Symptomer på angst kan være vidt forskellige fra person til person, og du kan derfor sagtens opleve din angst på en helt anden måde end beskrevet. Når en angstlidende ser på angsten fra et rationelt synspunkt, forstår personen ofte godt, at der ikke er fare på færde – og angsten dermed er unødvendig. Alligevel kan det virke helt umuligt at styre tankerne og dermed vinde kampen mod angsten.

Angstbehandling er ofte den bedste måde at håndtere angsten. Der findes mange forskellige behandlinger, så du har gode muligheder for at finde den, der passer til lige præcis din angst.

Der er mange muligheder for behandling

Angstlidende mærker fysisk ubehag i helt almindelige situationer. En normal dag i skolen, hvor alle elever skal holde et oplæg foran klassen, kan være med til at udløse ekstremt fysisk ubehag hos den angstlidende. Dette betyder, at den angstlidende ofte oplever mange nederlag og derfor typisk tænker meget negativt om sig selv.

Hvis du oplever symptomer på angst, kan du starte med at overveje, hvornår de opstår. Er der bestemte tidspunkter, hvor du fortæller dig selv, at du er i fare?

På denne måde starter du kampen mod din angst, hvorefter der findes utallige angstbehandlinger, der kan hjælpe dig med at sige farvel til angsten en gang for alle.

Kognitiv adfærdsterapi er en angstbehandling, hvor der netop bliver fokuseret på dine negative tanker om dig selv og dine problemer. Når du først er bevidst om dine tankemønstre, bliver det langt nemmere at arbejde med dem og tænke mere positivt om dig selv.

Fridykning er en anden type angstbehandling, hvor du arbejder med din angst på en mere fysisk måde. Under dykningen vil du opleve ”trækninger” i maven, når kroppen begynder at ville trække vejret igen. For nogle angstramte kan disse trækninger sammenlignes med at have et angstanfald. Hvis du tænker rationelt, ved du, at din krop faktisk kan holde vejret i meget lang tid uden at mangle luft. På den måde kan fridykning hjælpe dig med at kontrollere dine tanker og bevare roen, når du oplever angst i andre situationer.

Ønsker du hjælp til angstbehandling i Århus, er der god hjælp at hente hos Psykolog Rask, som er en dygtig og erfaren børnepsykolog i Århus.