Et sundt smil, er mental sundhed – få et smukt smil

Dit smil og derfor dine tænder har en stor betydning for hvordan andre opfatter dig. Folk med et smukt smil og flotte hvide tænder er attraktive og folk opfatter dem som imødekomne mennesker. Så snart folk har en positiv opfattelse af dig, får du et selvtillidsboost.

Helt basalt om dine tænder

Tænder har selvfølgelig først og fremmest en funktionel funktion. Tænder hjælper dig med at bearbejde føde og har betydning for din udtale samt dit udseende. Der findes tre slags tænder i munden, som alle har forskellige funktioner; fortænder, hjørnetænder og kindtænder.

Som de fleste ved, får man i løbet af livet to tandsæt. Det første tandsæt udvikles, når du er barn og består af 20 tænder. Mælketænderne falder naturligt ud og bliver erstattet med et permanent tandsæt. Der er flere faktorer, som har indflydelse på tændernes stilling i tandsættet. Den endelige placering af tandrækken afgøres hovedsageligt af løber, kinder og tunge.

Hvordan får du dine tænder smukkest muligt

Hvis problemet med dine tænder er rent udseendsmæssigt, kan man altid kontakte en kosmetiske tandpleje. De foretager tandretning, behandler misfarvning eller dine slidte tænder. Der kan være mange faktorer, der medvirker, at du ikker er helt tilfreds med dit smil. Men uanset hvad årsagen er til, at du smiler ”lidt anstrengt”, så kan Tandlaegen.dk altid finde en løsning.

Nogle patienter opsøger tandlægen med det ene formål at få et pænere smil, mens andre bliver motiveret til kosmetisk tandpleje, når de i dialog med tandlægen hører om, hvad der er muligt i forhold til at rette skæve tænder, blege misfarvede tænder, tilpasse tandkød eller lave facade på slidte tænder.

Tiden eller dårlig pleje sætter præg på tændernes farve. Det gør kaffe, te, rødvin, tobak med mere også. Et gulliggt tandsæt kan virke uhygiejnisk og medvirke til at skabe et mindre smukt smil. Hvis du er hæmmet af dine tænders farve, så tal med din tandlæge, der kan give dig gode råd om hvilket´n farve, der vil se naturligt ud på dig, hvordan du bedst kan få den ønskede farve, og hvad det kræver af vedligehold, hvis blegningen skal holde mange år.

De færreste mennesker er født med en tandrække, der står snorlige. Måske er der tale om en eneklt tand eller hele tandsættet. Der er mange måder at tilgå tandretning på. Nogle er enkle og andre kræver en længere mere tålmodig proces. Man ender dog op med et smukt smil.

Vis dine smukke bisser frem

Når bøjlen endelig er taget af eller man træder ud fra klinkikken efter en behandling, føler man ofte en ekstra trang til at smile. Man føler sig frisk, med et smukt smil. Man udstråler selvsikkerhed med de hvide bisser skindende i munden.

Du får lyst til at deltage til arrangementer, uden at føle du skal holde igennem med smil eller grin. Du bliver næsten en helt ny person og andre ville kunne mærke glæden ved dit nye tiltag boble i dig. Energien driver dig måske til at gøre mere godt for dig selv og din mentale, samt fysiske sundhed. Book eventuelt et ophold igennem Marienlyst.dk og oplev dig selv kunne slappe af og nye tilværelsen. Deltag i events, tag et spaophold eller sæt tænderne i lækker gastronomi, med god samvittighed.

Når vi opholder os ved havet, kommer vi i en meditativ tilstand, der vækker vores sanser og gør os i stand til at dvæle. Den blå farve, duften af hav og lyden af bølgerne beroliger vore hjerne, hvilket øger vores evne til at være nærværende og skabe relationer. Med denne glæde følger smil, og dit er nu i topform.