Er du oprigtig glad med tilværelsen? – Se hvad du kan gøre

Hverdagen kan være super stressende, det viser flere og flere studier i hvert fald. Det ses på vores adfærd, at vi ikke rigtig trives og er blevet dårligere til at passe på vores eget mentale og psykiske helbred. Nogle gange handler det bare om at komme væk fra den nuværende tilværelse.

Forandring fryder – bryd rytmen

Stress er et meget omtalt emne i det moderne samfund, som kraftigt præger vores kultur. Stress er et stort problem i hverdagen for rigtig mange danskere, men trods denne viden, kan det være vanskeligt, at sige noget helt præcist om udbredelsen og omfanget af stress blandt danskerne. Ligemeget hvad ses der en lang række bekymrende og barske tal, som har store konsekvenser både for den eneklte, familien og for samfundet som helthed.

Der kan selvfølgelig være mange grunde til mistrivsel, men stress er den helt klare overmand. Stress er en forandring, der sker i kroppen og i hjernen, når vi belastes indefra af vores følelser og tanker, eller udefra for eksempel arbejdet. Forandringerne skyldes stress-hormoner, som udløses, når vi er pressede. Mennesker, der har været udsat for stress i længere tid, kan blive alvorligt syge både fysysik og psykisk. Her er der tale om en gennerel mistrivsel, som depression og meget andet.

Der er meget der kan gøres, men den bedste mulighed er ofte at tage en pause fra det hele og overveje sin situation. Nogle gange er det ikke blot en pause, men en helt ny start der er brug for.

Rejs væk fra det kendte – få styr på tankerne

En af de bedste metoder og nok også en af de mest brugte, er at tage på en rejse. Ved at komme helt væk fra hverdagens mange timer, hvor man ikke føler man er i kontrol, har man hermed et frirum til at lade det hele dreje sig lidt mere om sig selv. Det er ofte den bedste medicin og man mærker først rigtig efter der.

Det er helt naturligt at have et ønske om at komme væk fra hverdagen en gang imellem. Det farlige ved hverdagen er, at man kan miste sig selvog ikke føle man har tid eller overskud til de ting der virkelig betyder noget. Derfor er det vigtigt at give sig tid og ligge sine prioriteringer ordentligt. Du har i høj grad brug for en ferie! Kig eventuelt på nogle af de mange rejser til Malaga, som er super populærer. Hvad enten du er til badeferie, naturen eller kultur, så er der noget for dig at opleve på Malaga. Det er det bedste sted for din der ønsker at besøge noget der ikke minder dig om dagligdagen hjemme i Danmark. Her er der sol og sommer året rundt, næsten ingen regn og mindstegraderne i vintermånederne er dem vi kan risikere i vores sommer.

Nyt hjem, Ny start – tag den hjælp du kan få

Hvis rejsen eller andet åbner op for, at der er nogle helt basale ting til, at du ikke trives, kan det være der skal nogle større forandringer til. Måske det hanldler om det miljø du befinder dig i derhjemme, på arbejdet eller det der gennerelt er omkring dig.

Måske du har brug for at udfordre dine kompetencer et andet sted, på et nyt arbejde. Det kan være en lang process, men bare beslutningen og troen på, at det er det bedste for dig, giver dig en masse motivation. Det kan være du har brug for at flytte. Måske du bor i storbyen og har brug for noget mere ro og natur omkring dig. Måske er der helt modsat tale om, at du har brug for at være omgivet af flere mennesker, i en mere spændende, travl atmosfære.

Man kan altid, som en start, tage fat på en dygtig boligadvokat, der tager dine reflektioner tid sig. Han lytter til dit problem og dine ønsker, sammen kan i finde den bedste løsning til et nyt sted, hvor du måske i højere grad kan føle dig hjemme.

Der er selvfølgelig en del ting der kan være stressende ved flytnign og ved at rejse, men det handler i bundt og grund om at kunne lægge en stor portion tillid i nogle andres hænder. At søge hjælp og vejledning gør, at man ikke står med det hele selv og det kan være en stor lettelse. Gør sig den tjeneste og gør det lidt lettere for dig selv, så du i stedet kan nyde processen.