Derfor skal dit barn gå til gymnastik

Gymnastik har mange fordele. Det er godt for både krop og sjæl, og gymnastik for børn er en god måde at lære dem, hvordan man bruger kroppen på, holder balancen og har det sjovt samtidig.

Gymnastik er sjovt

Gymnastik handler ikke kun om at bruge sin krop til at bevæge sig på nye måder – selvom det dog er en stor del af det. Det handler i høj grad også om at have det sjovt samtidig med at man dyrker idræt. Der er specielt tre discipliner inde for gymnastik, som børn vil elske: redskabsgymnastik, rytmisk gymnastik og springgymnastik.

Redskabsgymnastik er al slags gymnastik, der involverer et eller andet form for redskab. Det kan for eksempel være barrer, bomme, ringe eller spring over hest. Det kan være en krævende form, men det er også en utrolig sjov måde at få trænet kroppen på – specielt, når man konkurrerer mod andre!

Rytmisk gymnastik minder meget om dans, og er en sjov måde at få trænet hele kroppen på, når man samtidig gerne vil lære alle de seje tricks, som de dygtigste dansere vinder de største konkurrencer med. Det er en form for gymnastik, som ikke kræver de store redskaber, men virkelig lader én komme i dybden med, hvad ens egen krop kan finde ud af. Man kan også nemt øve sig derhjemme!

Springgymnastik er nok den mest tiltalende form for gymnastik, når man taler med små børn. For alle børn elsker da store trampoliner, ikke? Til springgymnastik lærer børnene alle de seje tricks, som for eksempel Flying Superkids optræder med, men i et miljø som sørger for, at de ikke kommer til skade. En havetrampolin kan være en sjov fornøjelse, lige indtil man falder af og brækker benet – eller endnu værre!

Gymnastik styrker fællesskabet

Gymnastik for børn giver børnene et fællesskab, hvor de ikke kun konkurrerer med hinanden, men hjælper hinanden med at blive bedre samtidig med, at de har det sjovt sammen. Børn kan til gymnastik finde venner for livet og måske endda blive gode nok til at komme på landevejen med Flying Superkids en dag.