Derfor er prisen for et fitness abonnement givet godt ud

Der findes et hav af fitnesscentre, som tilbyder alt hvad kroppen begærer for at opnå større velvære, større muskler eller fastere baller. Der er et center til ethvert temperament og ethvert budget, så det handler bare om at få sig meldt ind, og så selvfølgelig komme afsted.

Fitnesscentre, eller motionscentre, som de også kaldes, er efterhånden dukket op over hele landet, og de findes i mange udforminger.
Der er store kæder med et center i hver større by, hvor motionisten for et månedligt gebyr får adgang til alskens nye træningsmaskiner, velinstrueret holdtræning, sauna og højfjeldssol. Her bruges foruden selve træningen også en del energi på beklædning, de andre motionister af modsatte køn og på at se godt ud mens man træner.
Det kan nogle gange føles som, man er en del af modeshow. Der er også de mere spartanske centre, med kun de mest nødvendige faciliteter, hvor der er kun er fokus på en effektiv træning, som også er akkompagneret af musik, der vil kunne afvige fra dagens top ti.
Her kommer alle mulige slags mennesker. Unge som gamle. Tykke som tynde. Her kan man roligt komme i sine gamle beskidte klude. Hvis du har en kæreste som gerne vil i gang med træning, så start dem ved at give ham eller hende noget træningstøj, et par løbesko eller andet udstyr, se gaven-til-hende.dk, her er der masser af gaveideer til kvinder.
Disse centre kræver som regel et væsentligt lavere medlemsgebyr, og har ofte udvidede åbningstider. I mange centre betaler du et fast beløb om måneden, hvorefter du kan træne alt det, du vil. Der er typisk også en række motionshold du kan følge gratis, når du altså har betalt dit månedlige abonnement. Her kan være alle mulige slags hold. Fra motionshold for kvinder, der lige har født – over benhårde spinning sessions – til afslappende yoga.
I de lidt dyrere centre er der ofte en lækker badeafdeling med spa og sauna til at løsne musklerne op efter træning. De mere veludstyrede centre er også mere passende til kvindelige motionister, da de ofte ikke har lyst til kaste rundt med tunge håndvægte, men foretrækker maskiner og tit træner for at tabe sig ved hjælp af motionscykler og stepmaskiner. Valget af center er kort sagt en smagssag og et temperamentspørgsmål.
Før du vælger, hvor din træning skal finde sted, skal du derfor gøre dig klart hvilke behov du har, og hvad formålet er med din træning. Priserne for at gå i fitness eller motionscenter svinger ret meget. Dyrest er det ofte i de store byer og i de centre med de lækreste faciliteter. Regn med at betale mellem 200 og 400 kroner i måneden.