Corona er farlig på flere måder

Verden er ramt af corona virussen Covid-19. Som udgangspunkt er den på mange måder måske nok ikke meget mere farlig end en almindelig influenza. Alligevel er den langt mere alvorlig, da den spreder sig langt hurtigere, er mere smitsom og at der umiddelbart ikke er nogen der er immune. Det er med andre ord ikke uden grund at Danmark mere eller mindre er blevet langt øde, og at økonomien er kommet under et enormt pres.

Corona virussen har også betydet, at utrolig mange af os sidder hjemme og tilbringer utrolig mange timer i vores hjem. Vi kan ikke komme på arbejde, og vi må ikke ses med vores venner og bekendte og skal holde os fra socialt samvær, noget der er meget svært i et samfund der er kendt for hygge.

Der er også mange der har mistet deres arbejde, og nu måske for første gang i livet skal i kontakt med dagpengesystemet . Der kan også være ødelæggende for ens selvsopfattelse, at man bliver arbejdsløs.

Udover at corona smitten kan være livsfarlig som sygdom, og den kan være farlig for samfunds og privatøkonomien, så kan den også have nogle alvorlige psykiske konsekvenser for mange mennesker. Der er nemlig en her del der kan komme til at lide af det der hedder isolationssyndromer. Især hvis man hører til dem der bor alene, og ikke har nogen at tilbringe dagligdagen med.

Det kan også være ældre mennesker, der i forvejen kan være meget alene, og nu slet ikke må modtage besøg fra familie og venner. Det er ikke uden grund at en af de straffemetoder, man har i fængslet er at sætte i isolation. At være i isolation i sit hjem og ikke måtte omgås med venner og familie kan naturligvis ikke sidestilles med dette, men der er mange paralleller der kan drages.

Så selvom det kan det være hårdt for familier pludselig at være presset til at være sammen hele tiden, så er det uden tvivl hårdere for dem, der ikke har nogen at være sammen med.