Botilbud til psykisk udviklingshæmmede

Unge psykisk udviklingshæmmede kan på et bosted få bostøtte til både at kunne tage bedre vare på sig selv, at få en større følelse af selvværd og selvtillid, at få indflydelse på sit eget liv, at opnå selvindsigt og samfundsindsigt og at opbygge et socialt netværk. I kan finde et konkret botilbud i jeres lokalområde, som passer til jer og jeres situation. Der er for eksempel et sted med beboere fra både Fredericia, Fyn, Kolding, Odense. Læs mere her.

Sådan forløber en typisk dag på bostedet

Dagene forløber som regel ens og er strukturerede, hvor alle beboerne spiser morgenmad og aftensmad sammen. I løbet af dagen vil der være aktiviteter som undervisning, fællessamling, gruppearbejde, madlavning og fritid, inden der er fælles aftensmad. Efter aftensmaden er der igen typisk indlagt forskellige fælles aktiviteter, og nogle dage vil der være mulighed for at komme på ture ud af huset, så man ikke kun opholder sig på bostedet hele tiden. Disse ture ud af huset kan for eksempel være bowling, biografture og lignende.

Hvis man hellere vil komme på stedet om dagen

Hvis man ikke ønsker at bo på stedet, er der også mulighed for at kun at komme der om dagen. Her vil man kunne holde sig beskæftiget inden for de områder, man har interesse for. Hvis man for eksempel interesserer sig for havearbejde, vil man kunne skabe en aktiv dag med en blandt andet at plante blomster, slå græs og vedligeholde havemøbler, og hvis man har interesse for køkkenarbejde, vil man kunne hjælpe til i køkkenet med at skrælle kartofler og gulerødder. Derudover vil der også være mulighed for at være med til at lave kreative aktiviteter som for eksempel at lave borde/bænkesæt, smykker, stearinlys, slik og meget andet.

Undersøg mulighederne og skriv jer op til netop dét sted og til dé aktiviteter, der virker mest tiltalende for jeres situation.